Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: Capercaillie

Veteraner og kometer til Tønder

27. marts 2024

Tønder Festival letter på hatten og byder velkommen til traditionsfortolkere, gamle kæmper og nye fremstormende musikere og sangskrivere

Glæd jer til blandt andre The Bothy Band, Capercaillie, Skipinnish, The McCrary Sisters og Albin Lee Meldau.
 
Skal historiens berømte vingesus ikke bølge henover festivalpladsen i et år, hvor Tønder Festival har 50-års fødselsdag? Jo, det skal det da. Kendere vil klappe i hænderne, når den stilskabende irske gruppe The Bothy Band går på scenen. The Bothy Band var aktive i 1970’erne og er nu gendannet med navnkundige Dónal Lunny i spidsen.
 
To ekstra jubilæer på programmet
Tønder Festivals jubilæumsår bliver begunstiget med jubilæer for to skotske bands. Capercaillie, som har optrådt på festivalen mange gange tidligere, fejrer 40-års jubilæum i år. Deres gode kolleger i Skipinnish, også et velkendt navn i Tønder, fejrer 25-års jubilæum. Og nu vi er ved Skotland, får de to veterangrupper følgeskab, dels af Fara, som kommer fra Orkney-øerne og har besøgt festivalen flere gange, og dels det nyere navn Kinnaris Quintet – en gruppe med stor succes og kreativt tag på den skotske folkemusiktradition.
 
To svenske topnavne
Fra Sverige kommer to yngre sangskrivere med stor popularitet i Skandinavien. Melissa Horn besøgte Tønder Festival i 2018 og kommer tilbage i år. Albin Lee Meldau er her for første gang og er et af helt store navne i hjemlandet samt i Norge.
 
Gospel, americana og en amerikansk drøm
Med The McCrary Sisters fra Nashville får publikum en gospel/soul-oplevelse af den autentiske slags. Fra samme velkendte musikby kommer sangskriveren Drew Holcomb, som er særdeles velanskrevet på americana-scenen i USA, og han kommer med sit band The Neighbors. Sidst, men ikke mindst, er Tønder Festival igen first mover og præsenterer det nye navn Jon Muq, en sangskriver og sanger oprindeligt fra Uganda, nu bosiddende i USA og stærkt på vej frem.

LÆS MERE OM KUNSTNERNE HER!

Tønder Festival 21. 22. 23. 24. august 2024
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: