Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Jubilæumsprojektet: De frivillige

2. maj 2023

Ingen frivillige – ingen festival. Så simpelt er det.

I 2024 har Tønder Festival 50 års jubilæum. Det markeres blandt andet med kunstprojektet Folk Tales, som undersøger festivalens DNA igennem en serie portrætter i tekst og træ. Portrætterne er baseret på personlige møder og historier. Bag projektet står forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt, som siden 2017 har mødt festivalens musikere, publikum og andet godtfolk. I 2023 er turen kommet til at fortælle om de frivillige på Tønder Festival. Udsnittet af portrætter vil give en idé om de mange folk og funktioner, der udgør frivilligkorpset, selv om kunstnerne ikke kan nå hele vejen rundt om de godt 2500 frivillige, der hvert år får festivalen op at stå. Alle de nye portrætter kan ses på festivalpladsen.

Søren Assenholt portrætterer både i relief og små træfigurer, som trækker på en gammel træskærertradition i folkekunsten. Sanne Flyvbjerg tilføjer en indre fortælling til portrættet. Alle hendes tekster er baseret på personlige møder på festivalen, hvor hun har indsamlet historier om hjemstavn og sted. Det fulde portræt findes i mødet mellem figur og tekst.

Kunstnerne har arbejdet sammen i 15 år om diverse udstillinger, udsmykninger og udgivelser.

For mere om projektet, se: flyvbjerg-assenholt.dk. Du kan også læse mere om jubilæumsprojektet på TF.dk her.


Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk
 

Tønder Festival Logo
[social-share counters="0" buttons="facebook,twitter"]
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram