Spring til indhold
21/08-24/08
Fotograf: Brent Cobb

Programmet vokser i Tønder

30. januar 2024

Store navne fra USA, Nordirland, Skotland og Norge er klar til Tønder Festival 2024. Glæd jer til blandt andre Brent Cobb, Asleep At The Wheel, Julie Fowlis og Foy Vance.

Syv navne er føjet til musikprogrammet for årets festival. Tre stærke kort fra USA, to fine sangskrivere fra henholdsvis Nordirland og Skotland, en norsk mørkemand og en publikumsmagnet fra Danmark.
 
Country og roots i særklasse
Fra Georgia kommer Brent Cobb, eminent sangskriver, sanger og et stort navn på den amerikanske country- og rootsscene. Og så er der besøg af sjældne gæster på disse kanter, nemlig det legendariske amerikanske band Asleep At The Wheel. De har i mere end 50 år leveret sprællevende western swing – et herligt miks af country og swingjazz. Fra Kentucky kommer rootsrebel og sangskriver S. G. Goodman, som er hastigt på vej frem på den internationale scene.
 
Skotsk, nordirsk og norsk
Der er gensyn med tre musikere fra nærområdet. Skotske Julie Fowlis er en anerkendt formidler af den gælisk/skotske traditionsmusik og kultur. Foy Vance, der kommer fra Nordirland, var i Tønder i 2017. Han er udover sine fremragende sange kendt for sit samarbejde med Ed Sheeran. Samt Sivert Høyem, en af Norges bedste – og dybeste – stemmer. Madrugada-forsangeren er aktuel med et nyt soloalbum.
 
Folkekær trio kommer også
Fra den danske scene kommer Folkeklubben. Trioen med sans for det danske sprog og den enkle melodi har været knyttet tæt til festivalen, siden de i 2013 stod på scenen hernede for første gang.
 
LÆS MERE OM KUNSTNERNE HER!

Tønder Festival 2024 – indtil videre:
Rodney Crowell (USA), Skerryvore (SCO), Brent Cobb (USA), Asleep At The Wheel (USA), Dan Sultan (AUS), Elephant Sessions (SCO), Hush (DK), Jacob Dinesen (DK), Jonah Blacksmith (DK), Jake Vaadeland (CAN), The Hello Darlins (CAN), Xabi Aburruzaga (EUS), Folkeklubben (DK), S.G. Goodman (USA), Julie Fowlis (SCO), Foy Vance (UK), Sivert Høyem (NO)
 
 
Tønder Festival 21. 22. 23. 24. august 2024
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Nyheder

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Sidste detaljer på plads i Tønder-programmet

Om knap to måneder går det løs, og Tønder Festival har tilføjet blandt andet de populære Songwriters Circle-koncerter, syv danske navne under paraplyen Folk Spot 2024, et norsk og et irsk band samt Radio Mars med værterne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe.

UC Syd i Familieuniverset

Studerende fra pædagoguddannelsen i Tønder står for aktiviteter for børn og forældre i Tønder Festivals Familieunivers, som også får besøg af Hoppeline og Pernille kendt fra DR Minisjang.

Praktiske links

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tønder Festival vil bruge den information du giver i denne formular til at holde kontakten med dig og sende nyheder om og relateret til Tønder Festival. Sæt venligst kryds herunder, hvis du er indforstået med dette: