Tak for i år!

Home/Nyheder/Tak for i år!

Tak for i år!

(Foto: The Avett Brothers, Tønder Festival 2016. Hesselholt-photo)

Tønder Festival siger tak til publikum, musikere og frivillige for en festival med store musikalske oplevelser, en herlig stemning og masser af sensommervarme. Arbejdet med næste års festival er allerede i fuld gang.

Selv om himlen åbnede sig søndag og lod tung regn falde over festivalpladsen, kunne det på ingen måde skylle glæden over året festival væk. Årets Tønder Festival kunne bade sig i sollys, musikalske træffere og et meget fint billetsalg.

Tilfreds ledelse
Der blev solgt 6.587 partoutarmbånd, og det er næsten 400 flere end sidste år. Salget af endagsarmbånd var på 2.633, hvilket er 500 flere end sidste år. Lørdag var der udsolgt af endagsarmbånd.

Det er en meget tilfreds festivalledelse, der kan se tilbage på fire dages succes og se frem mod næste års festival.

”Vi har de seneste fire år været i gang med at omstille og udvikle festivalen. Festivalen i år har i den grad understreget, at vi nu har det fundament, vi gerne vil have,” siger Stig Bang-Mortensen, formand for Tønder Festival Fond.

Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival: ”Vi vil gerne sige stor tak til publikum, som er selve DNA’et i festivalen. Tak til alle musikerne, som har leveret fantastiske koncerter. Tak til alle sponsorer og støtter, og i særlig grad en kæmpestor tak til alle vores frivillige medarbejdere, som har ydet en enorm indsats.”

Mandagsfest for alle medarbejderne
De mange frivillige kan se frem til medarbejderfesten mandag aften, og det vil ikke gå stille af. En lang række af kunstnerne bliver nemlig hængende og spiller til aftenens fest. Blandt andre Allan Taylor, Ben & Anita, Big Daddy Wilson, Cathy Jordan, Hans Theessink, Hudson Taylor, King James & The Special Men, Nordic Fiddlers Bloc, Scott Wood Band, Ten Strings And A Goat Skin, Three Tall Pines og Jacob Dinesen.

Billetsalg starter nu
De første navne er allerede booket til Tønder Festival 2017, og publikum kan glæde sig til en række fine internationale og danske navne. Allerede nu kan man sikre sig billet, for 500 ”early bird”-billetter sættes til salg tirsdag 30. august kl. 12. De 500 første billetter sælges for 1.290 kr. De næste 2.000 billetter koster 1.390 kr. stk., og derefter er prisen 1.490 kr. Partout billetter til unge ml. 12-17 koster 800, studerende 1.290 kr. Børn op til 12 år er gratis på festival og campingplads ifølge med en voksen. Salg af campingbilletter starter d. 1. december. Opstart af endages billetter offentliggøres senere.

Festivalen kan præsentere tre store amerikanske navne, som kun kan opleves i Danmark Tønder Festival 2017: den 70-årige amerikanske sangskriver Loudon Wainwright III, americana-stjernen Grant-Lee Phillips og bluegrass-talentet Sara Watkins.

Fra det skotske og irske musiklandskab kommer kvintetten Ìmar. Fra Danmark det fremstormende band Kentaur og diamanten på den danske rytmiske scene, Savage Rose.

Kunstnere 2017 – indtil videre:

Loudon Wainwright III (USA)
Han er årgang 1946, sangskriver, skuespiller, Grammy-vinder og far til Rufus og Martha Wainwright. Eneste koncert i Danmark sommeren 2017.

Grant-Lee Phillips (USA)
Den 52-årige sangskriver er et stærkt navn på americana-scenen og var tidligere hovedmand i bandet Grant-Lee Buffalo. Eneste koncert i Danmark sommeren 2017.

Sara Watkins (USA)
Violinist, sanger, sangskriver og guitarist med bluegrass og folk som basis. 35-årige Sara Watkins er topkvalitet. Eneste koncert i Danmark sommeren 2017.

Kentaur (DK)
Den danske gruppe har på kort tid skabt enorm interesse. Storladne lydlandskaber med inspiration fra soul, pop, elektronisk og klassisk musik.

Ìmar (SCO, IRL)
Ny kvintet fra Glasgow med medlemmer fra blandt andre Mànran, Rura og Talisk griber fat i den traditionelle irske og skotske musik.

Savage Rose (DK)
Et af de stærkeste navne på den danske scene. Annisette i front hos Savage Rose, der kan fejre 50 års jubilæum i 2017.

Vi ses i 2017!

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2017
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL

Facebook

Twitter