Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit
Login

Nyheder

Liv i stationsbygningen under årets Tønder Festival

22. august 2023
Foto: DSB

En bevilling via den seneste finanslov har sat skub i planerne om at omdanne den gamle stationsbygning i Tønder til et Folk og Roots Musikcenter. I forbindelse med årets festival kan publikum kigge indenfor samt opleve debat, politiker-talk og livemusik.

Mange festivalgæster vandrer dagligt forbi den fine gamle stationsbygning i Tønder. I år er der grund til at stoppe op. Bygningen, som sidste år blev købt af Tønder Kommune, er på vej til at blive et musikcenter for folkroots-musik, der blandt andet skal rumme Folkemusikkens Hall of Fame og folkemusikarkiv. Folkemusikarkivet har modtaget national støtte i to omgange. Dels fra Kulturministeriets udlodningsmidler i 2022 og dels via den seneste finanslov. I alt er der bevilget fire mio. kroner til formålet.

Stationsbygningen bliver en del af årets Tønder Festival, og publikum kan få et indblik i tankerne om det kommende musikcenter. Allerede torsdag 24. august vil der være et særligt partnerskabs-arrangement i bygningen. Fredag og lørdag vil der være adgang for publikum. Uden for huset bliver der en scene, og der vil være plancher med fortællingen om planer og drømme for den gamle stationsbygning.

Livescene foran bygningen

Fredag 25. august kl. 14.00 til 16.00 bliver scenen overladt til dele af holdet bag sidste års mindekoncert for Povl Dissing. Den danske sanger, som døde i juli 2022, var første medlem af Folkemusikkens Hall & Fame. På scenen fredag 25. august vil være sangeren Bisse, violinisten Emma Krag Elmøe og guitaristen Anders Petersen. Samt forfatteren til bogen “Dissing – fra ende til anden“, Jens Folmer Jepsen, som vil fortælle om Povl Dissing. Desuden vil Poul-Henrik Jensen, næstformand for Tønder Festival Fond, fortælle om Folkemusikkens Hall of Fame.

Politikerne har ordet

Lørdag 26. august kl. 12.00 til 14.00 er der politiker-talk blandet med musik. Folketingsmedlemmerne Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet og Henrik Frandsen fra Moderaterne samt Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder Kommune, vil diskutere mulighederne og indholdet i stationsbygningen. Poul-Henrik Jensen er moderator, og publikum får mulighed for at stille spørgsmål. Til lejligheden vil der i fineste stil være levende musik med trioen Steffan Søgaard, Kristian Rusbjerg og Mathias Søndergaard.
 
 
Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram