Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Niels Hausgaard medlem i folkemusikkens Hall of Fame

17. oktober 2022

Folkekære Niels Hausgaard bliver nu optaget i Hall of Fame for folkemusikken, og det bliver fejret ved et særligt arrangement på Hagge’s Musik Pub i Tønder.

De fleste vil nok mene, at det er et oplagt valg. Han er folkemusiker, sangskriver, historiefortæller, satiriker, humorist og entertainer, har været med på den danske scene siden 1972, er stadig særdeles aktiv og har været med på Tønder Festival siden midten af 1970’erne. 78-årige Niels Hausgaard kan nu sætte endnu en titel på sit visitkort, nemlig som medlem af den nystartede Hall of Fame for folkemusikken.

Folkemusikkens Hall of Fame har til huse i Tønder, og det er Tønder Festival Fond, der har taget initiativet. Formålet er at skabe et forum, som hædrer udvalgte og fremtrædende kunstnere inden for dansk og international folk- og rootsmusik. Sidste år blev første medlem af Hall of Fame udpeget, nemlig (nu afdøde) Povl Dissing.

Hyldest til en mand med humor og holdninger
“I næsten 50 år har Niels Hausgaard været fast gæst på Tønder Festival - og i svære tider også været en stor hjælp for festivalen. Det er aldrig forgæves at spørge Niels om gode råd. Det gælder festivalen, og det gælder i høj grad også for hans kolleger i branchen, hvor mange har lært meget af ham. Publikum går heller aldrig forgæves, for de ved, at de får en aften i selskab med en mand, der med musikalitet, underfundighed og glimt i øjet gavmildt taler direkte ind i den danske folkesjæl. Niels Hausgaard spiller en rolle i den samfundsmæssige debat og insisterer på at have en holdning til den verden, som omgiver os,” siger Poul-Henrik Jensen, næstformand i Tønder Festival Fond.

Alle kender Hausgaard
Niels Hausgaard er en ener og formår at række ud til et meget stort publikum. Hans årlige vinter/forårskoncerter er en historie i sig selv med udsolgte koncertsale på en fire måneder lang turné rundt i landet. I 2023 hedder turneen “The Danish Dane”, og med på scenen er ligesom i 2022 pianisten Martin Schack. Niels Hausgaards koncerter er aldrig ens, og han giver sig selv god plads til improvisation og til at arbejde sammen med publikum. Selv siger han, at det står og falder med, hvor god kontakt han opnår. Tilstrømningen til hans koncerter understreger, at publikum har stor lyst til at være i kontakt med Niels Hausgaard og opleve ham på slap line på scenen.

Kunstværk i træ
En del af hæderen til Niels Hausgaard og hans medlemskab af Hall of Fame er et kunstværk i prosa og træ skabt af forfatter og kunstner Sanne Flyvbjerg og billedkunstner og formgiver Søren Assenholt. Værket vil bestå af en buste i træ samt en lyrisk fortælling. Kunstnerparret har i en årrække haft et samarbejde med Tønder Festival og skabt værker af kunstnere på festivalen.

Hvor og hvornår
Niels Hausgaard ”indlemmes” i Hall of Fame i Tønder ved et arrangement på Hagge’s Musik Pub lørdag 19. november 2022. Der er fri entré og først til mølle. Billetter i døren, kom i god tid!
 
Program:
18.30: Dørene åbner
19:00: velkomst
Optrædende: Jane & Shane, Allan Olsen
Overrækkelse af pris/buste til Niels Hausgaard ved Sara Indrio, forkvinde Dansk Artist Forbund
Jam og afslutning

Hall of Fame
Initiativet til folkemusikkens Hall of Fame blev taget af Tønder Festival Fond og etableret i juni 2021. Meningen er, at Hall of Fame bliver en del af et kommende center for folkemusik i Tønder, som vil få til huse i den tidligere stationsbygning. Det er bestyrelsen i Tønder Festival Fond, der vil bede et skiftende udvalg om hvert år at udpege medlemmer til Hall of Fame.

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023
www.tf.dk
www.facebook.com/tonderfestival
Twitter: @tonderfestival
Instagram: TONDERFESTIVAL
Billetsalg på www.tf.dk

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram