Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Hall Of Fame modtager millionbeløb

27. september 2022

Efter en veloverstået og succesfuld Tønder Festival er der endnu mere at glæde sig over: Det kommende Hall of Fame/folkemusikcenter i Tønder har fået bevilget 2 mio. kroner i støtte.

Folkemusikkens Hall Of Fame og et center for folk- og rootsmusik, der skal huses i den gamle stationsbygning på Jernbanegade i Tønder, er blevet bevilget 2 mio. kroner i den seneste landspolitiske aftale om kulturelle initiativer. Millionstøtten er bevilliget til projektudarbejdelse, udstillingsmateriale og skabelse af kunstværker. Hos Tønder Festival er glæden over de ekstra midler stor.

“Der er grund til at takke partierne bag aftalen. Siden vi sammen med Tønder Kommune i efteråret 2021 besøgte Folketingets Kulturudvalg, har vi kunnet mærke en politisk opbakning bag ideen om et folkemusikcenter i Tønder. Vi har nu fået landspolitisk opbakning til projektet. Kunstnerne Søren Assenholdt og Sanne Flyvbjerg kan færdiggøre en række skulpturer til Hall of Fame, og vi kan nu sammen med Tønder Kommune sætter fuld fart på at projektere og ansøge fonde til istandsættelse af den gamle DSB-bygning,” siger næstformand i Tønder Festival Fond, Poul-Henrik Jensen.

Den politiske aftale afsætter penge fra resterende udlodningsmidler til i alt 19 kulturelle initiativer, hvoraf Hall Of Fame i Tønder er ét af de udvalgte.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger blandt andet: “[...] Derudover har vi med de årlige udlodningsmidler, som er øremærket kulturlivet, mulighed for at støtte og søsætte en række spændende projekter med opbakningen fra regeringens støttepartier.”

Og netop det er noget, der glæder borgmester i Tønder, Jørgen Popp Petersen: “Med den aktuelle donation får Tønder Festivals planer reelt det kvalitetsstempel, der gør, at planerne ser realistiske ud. Tønder kommune bakker ligeledes op om projektet med afsatte midler i budgettet. Dermed styrker Tønder med folkemusikken og festivalen både sit nationale og internationale omdømme. Hjertelig tillykke!”.

Den endelige godkendelse af bevillingerne skal ske i Folketingets Finansudvalg. Herefter kan Hall Of Fame, med nu afdøde Povl Dissing som første medlem, påbegynde det ambitiøse projekt, som er båret af Tønder Festivals hjerteblod og vil hylde folk- og rootsmusikken.

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram