Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Tønder Festival indstifter Hall of Fame

9. juni 2021
Foto: Marc Roed

Danske og internationale sangskrivere bliver hædret i Tønder, hvor et nyt initiativ sætter spot på folk- og rootsmusikkens kunstnere.

Begrebet Hall of Fame er bredt kendt inden for idræt, film og musik. Nu får Danmark sin egen Hall of Fame for folk- og rootsmusik, og den bliver meget passende placeret i folkemusikkens epicenter i Tønder. Initiativet kommer fra Tønder Festival, som i snart 50 år har været en afgørende international scene for folkemusikken.

“Tiden er inde til at hædre nogle af de mange kunstnere, som har betydet noget for musikken og for Tønder Festival,” siger Poul-Henrik Jensen, som er formand for Folkemusikarkivet i Tønder og næstformand i Tønder Festival Fond. 

Den kommende Hall of Fame er tænkt som en del af Folkemusikarkivet i Tønder, som åbnede i sommeren 2020. Konkret vil der blive tale om billeder og buster af både internationale og danske musikere og sangskrivere, som vil få tildelt en hædersplads i Tønder. Det er bestyrelsen i Tønder Festival Fond, der vil bede et skiftende udvalg om hvert år at udpege medlemmer til Hall of Fame. 

“Vi regner med, at vi i forbindelse med afholdelsen af Danish Music Awards Roots i Tønder i november i år kan åbne den nye Hall of Fame. På længere sigt vil stedet også på andre tider af året kunne trække publikum til Tønder,” siger Poul-Henrik Jensen.

Se mere om det etablerede Folkemusikarkiv i Tønder her

Tønder Festival Logo
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-15
Tirsdag: Kl. 13-15
Onsdag: Kl. 10-15
Torsdag: Kl. 10-15
Fredag: Kl. 10-15

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram