Tønder Festival Non-profit logo
Login

Nyheder

Ingen Tønder Festival i 2021 – til gengæld en perlerække af koncerter i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus

4. maj 2021

Lige som mange andre festivaler må Tønder Festival aflyse årets festival. Nu træder Plan B i kraft – en perlerække af musikoplevelser i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus venter forude i perioden 17. til 29. august 2021. Dermed forbliver ”The Circle Unbroken” – og festivalhungrende kan roligt drage mod Tønder i august.

I måneder har ledelse, medarbejdere og frivillige siddet på spring og været klar til at lave Tønder Festival selv under svære corona-vilkår. Samtidigt har de opfundet et helt nyt koncept af koncerter, der bliver lanceret nu, hvor lyset for en festival for andet år i træk er slukket. Den helt store lyseslukker er forsamlingsloftet og sektionering.

– en Tønder Festival opdelt i sektioner kan vi på ingen måde se for os, siger Maria Theessink, Kunstnerisk leder og Pressechef og uddyber; – Vi har regnet på, hvilke kompromiser og økonomiske omkostninger en sektionering af festivalpladsen har, og må erkende at det hverken kan eller ønsker vi.
Vi ønsker ikke at lave en Tønder Festival halvt og gå på kompromis med totaloplevelsen. Derfor har vi med tungt hjerte valgt at aflyse årets festival.

Enorm opbakning skaber nyt initiativ

Gennem de seneste måneder har festivalledelsen arbejdet med forskellige alternative festivalscenarier, herunder en total aflysning. Derfor er Tønder Festival også klar med Plan B. Det betyder, at de i stedet for den festival, vi kender, lancerer en perlerække af koncerter i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus i perioden 17. til 29. august 2021 med koncerter, workshops og andet, der bringer musikken, atmosfæren og fællesskabet fra festivalen ind.

-Vi er så kede af, at vi ikke kan holde festival i 2021, men vi har også fra begyndelsen været stålsat besluttede på, at uanset hvad der skete, så tillader vi ikke at vores velkendte ”Circle” bliver brudt. Vores opgave er at sikre Tønder Festival på den lange bane, og vi kan godt overleve endnu et år uden den festival, vi kender – for vi sætter noget andet i stedet, siger Maria Theessink, og fortsætter;

 – Vi har verdens bedste og mest loyale frivillige, og opfindsomheden er så stor, at vi er ved at revne af stolthed. Da vi samtidig har fået en enorm opbakning fra både fra danske og internationale kunstnere, så får vi bare endnu en gang bekræftet, at Tønder kan noget helt særligt – og at der skal mere end en ond virus til at få os ned med nakken.

Vi håber derfor, at også publikum vil tage godt imod vores nye tiltag, og vi glæder os helt vildt til at præsentere programmet, siger Maria Theessink.

Billetter, camping og andre spørgsmål

Alle der har købt billet til festivalen i 2021, kan få overført den til 2022. Ønsker du ikke at overføre din billet, kan du få pengene tilbage. Det samme gælder for camping.


Vi håber selvfølgelig på, at rigtig mange vil lade deres billet stå i billetbanken, det vil være en stor og uvurderlig hjælp for festivalen, ligesom vi håber, at mange vil bakke op om koncerterne i Schweizerhalle – Tønder Kulturhus.

Vi vender hurtigst muligt tilbage til alle billetkøbere med de præcise detaljer for overførsel og refusion.

De kærligste hilsner

Tønder Festival Logo
[social-share counters="0" buttons="facebook,twitter"]
Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram