Tønder Festival Non-profit logo
Login

Musik

Musikguide - Scottish Traditional

Den traditionelle folkemusik fra Skotland går langt tilbage i historien med folkesange, ballader og danse. Ligesom i Irland og i andre dele af Storbritannien har den gamle gæliske kultur betydning. Den stærke skotske traditionskultur har i århundreder skabt særegne musikudtryk, og i folkemusikken er først og fremmest sækkepiben, the scottish bagpipe, kendt. Også violin, accordion og guitar er vigtige instrumenter. Musik og dans hænger sammen, og skotsk traditionsmusik er sammen med den irske folkemusik samt folkemusik fra Wales, Bretagne og Galicien ofte omtalt som keltisk folk.

Disse traditioner har haft stor indflydelse på musikkulturer andre steder i verden, ikke mindst i USA og det østlige Canada med Nova Scotia som centrum. Folkemusik fra Skotland er mange ting: “The Muckle Sangs” - store ballader der går tilbage til middelalderen - pipes and drums, violiner og accordion, 1960’ernes folk-revival, sessions på pubber og stor sangskriverkunst. Skotske folkemusiknavne har altid ligesom irske og øvrige britiske været flittige gæster på Tønder Festival.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Kl. 10-12
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Kl. 10-12
Torsdag: Lukket
Fredag: Kl. 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram