Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Musik


Musikguide - Folk

Folkemusik eller folk music er den store brede betegnelse for musik med rødder i lokale musiktraditioner med en folkelig udbredelse. Eksperter kan være uenige om den sande definition af begrebet folk. Overordnet rimer folk på autenticitet, på noget ægte og enkelt. Det kan være ældgamle sange og folkeviser, som er overleveret fra generation til generation, og det kan være helt nye sange, der hviler på musikalske traditioner med rødder. Folk er brugsmusik for den brede befolkning. Det er ikke kommerciel popmusik, det er ikke avantgarde, og det er ikke finkultur.

Folkesange og ballader blev oprindeligt sunget uden akkompagnement. Folkemusik til dans eller som akkompagnement til sange er ofte forbundet med akustiske instrumenter som eksempelvis guitar, banjo, violin, gulvbas, mandolin, fløjte, mundharpe. Folk kan være traditionel spillemandsmusik, verdensmusik i talrige udgaver, ældgamle viser og helt nye sange.  1960’ernes folkemusikbølge skabte fornyet interesse, og begrebet folksinger/folkesanger blev udbredt. I dag som regel erstattet af ordet singer-songwriter. Folk krydser ofte ind over andre genrer, for eksempel oldtime, bluegrass, jazz, rock, indierock, punk og meget andet.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-14

Telefon åben alle hverdage mellem 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram