Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Musik


Musikguide - Bluegrass

Bluegrass er en del af den store amerikanske roots-tradition og tæt beslægtet med country og folk. Genren er opstået som mountain music eller hillbilly music i Appalacherne i det sydøstlige USA. Navnet kommer fra Kentucky, hvor “the grass is so green, that it’s blue”. Mandolin-mesteren Bill Monroe er ofte blevet kaldt “The Father of Bluegrass”, da han i 1940’erne fik stor succes med sit band the Blue Grass Boys. Med i bandet var en anden stilskaber, nemlig Earl Scruggs på femstrenget banjo.

Bluegrass henter sine rødder i irske, skotske og engelske folkemusiktraditioner samt i old-time, blues og jazz. Musikken læner sig op ad et heftigt off-beat og bliver ofte spillet i højt tempo. Ligesom i jazz er der god plads til improvisation fra orkestrets instrumentalister. Et klassisk bluegrass-orkester består af tre eller fire medlemmer, og instrumenterne er typisk mandolin, banjo, guitar, violin og eventuelt gulvbas. Sangen er vigtig i bluegrass og er ofte karakteriseret ved tætte vokalharmonier i et højt register.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: 09 - 14
Tirsdag: 12.30 - 15
Onsdag-torsdag: 9 - 15
Fredag: 9 - 12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram