Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Musik

Musikguide - Nova Scotia Traditional

Folkemusikken fra det østlige Canada har altid været repræsenteret på Tønder Festival. Provinsen Nova Scotia, som betyder New Scotland, har en rig og levende musikscene for folkemusik med tydelige rødder i de skotske traditioner. Begrebet Nova Scotia Traditional Music dækker ikke kun over øen Nova Scotia, men også de tilsvarende musikkulturer på Cape Breton Island, Prince Edward Island og New Brunswick.

Den keltiske musik har ikke blot overlevet i disse områder, men har gennem århundreder udviklet sig til en unik udgave af den traditionelle folkemusik med rødder primært i Skotland. Den franske indflydelse kan også spores i kulturen, da områderne tilbage i historien lagde grund til heftige stridigheder mellem kolonimagterne Frankrig og Storbritannien/England. Cape Breton er et stærkt centrum for traditionsmusikken, hvor musik og dans går hånd i hånd, og bagpipes og violiner er hovedinstrumenter. En af de mest kendte navne fra området er violinisten Natalie MacMaster.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: 09 - 14
Tirsdag: 12.30 - 15
Onsdag-torsdag: 9 - 15
Fredag: 9 - 12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram