Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit
Login

Musik


Musikguide - Blues

Bluesmusikken er opstået i de amerikanske sydstater blandt den afro-amerikanske befolkning. Blues’ens rødder er afrikanske traditioner, worksongs i bomuldsmarkerne, field hollers og spirituals. Blues er blevet kaldt grundlag for både jazzen og rocken, og noget er der om snakken. Den klassiske og traditionelle 12-takters blues over tre akkorder har plads til “call-response” mellem vokal og instrument samt til improvisation. Et grundskema, som skabte rock ’n’roll, og som også er en basisform i jazzen.

Blues er autenticitet. En følelse og en ægte formidling og uden indpakning. At have “the blues” kan være lig med skæbnens ugunst, melankoli, tab og længsel. I centrum er den enkle fortælling med en klar pointe. I den traditionelle akustiske blues er instrumenter som guitar, slide-guitar, mundharpe og piano fremtrædende. Blues’ens undergenrerne er talrige: Deltablues, folkblues, countryblues, urban blues og bluesrock – for blot at nævne nogle få.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram