Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit

Musik

Musikguide - Cajun og zydeco

En af de helt særlige afarter af den amerikanske musikkultur finder man i Louisiana. Her slår en markant fransk indflydelse igennem via cajun- og zydecomusikken og den kultur, der knytter sig til disse genrer. “Cajuns” er historisk set den fransktalende befolkning, der af briterne i 1755 blev fordrevet fra kolonien Arcadia i det østlige Canada. De fordrevne slog sig ned i den daværende franske koloni Louisiana. Det franske sprog har overlevet i en særlig dialekt i cajunkulturen. Cajunmusikken er naturligt opstået og udviklet i denne kultur.

Accordion og violin er centrale instrumenter, sangene er ofte vals og two-step og henter inspiration fra country, blues og andre genrer. Zydeco er i slægt med cajun og benytter også accordion som hovedinstrument. Også vaskebræt og elektrisk besætning med guitar, bas og trommer – og ofte også et blæserinstrument - er typisk for et zydecoband. Zydeco har rødder i den afro-amerikanske del af den kreolske kultur i Louisiana. Blues er et afgørende fundament, og musikken er ofte uptempo og absolut dansevenlig.

Følg os

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-14

Telefon åben alle hverdage mellem 10-12

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram