Tønder Festival Non-profit logo
Tønder Festival Logo Non-profit
Login

Musik

Musikguide - Rootsrock

Rootsrock er i bund og grund rock med rødder. Det vil sige rockmusik, der bruger løs af traditionsgenrer eller er en blanding af traditionsmusik og rock. Ordet roots bliver ofte benyttet som en understregning af en original form inden for en bestem genre. For eksempel folk og blues. Og for at gøre det lidt mere besværligt bliver begrebet rootsmusik også brugt lidt i flæng på tværs af genrer. Når det kommer til ordet rootsrock, er det oprindeligt et amerikansk begreb, der blev skabt til at beskrive musik, der trækker på rockens rødder inden for blues, folk og country.

For eksempel countryrock, southern rock og til en vis grad også progressiv rock og punkrock. En slags “back to basics”, men hvor det elektriske rockband er udgangspunktet. Ek klassisk eksempel på rootsrock/southern rock er The Allman Brothers Band og i nyere tid et navn som Jason Isbell. Også bands som The Mavericks, Larkin Poe, Calexico, Los Lobos og længere tilbage i tiden Little Feat og The Band kan med god ret placeres som rootsrock.

Tønder Festival Logo
Vestergade 80,
6270 Tønder
Åbningstider
Telefon:
Mandag: Lukket
Tirsdag-torsdag: kl. 10-12
Fredag: Lukket

Forbehold for ændringer
Tilmeld dig nyhedsbrev
* Skal udfyldes
bookmark
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram